Praktische informatie

Wat moet ik meenemen naar de yogales?

In de studio zijn matjes, blokken en dekentjes aanwezig die je kunt lenen. Je hoeft dus geen eigen matje mee te nemen. Als je een tijdje yoga doet kan je overwegen zelf een matje aan te schaffen. Dat is hygiënischer voor jezelf en anderen.

 

Hoe lang van te voren moet ik aanwezig zijn?

Zorg dat je bij voorkeur 5-10 minuten van te voren aanwezig bent. Zodat je rustig plaats kunt nemen en alvast wat kunt ontspannen. 

 

Mag ik eten en drinken voor de les?

Het is het beste om met een lege maag naar de les te komen, tenzij je specifieke redenen hebt om van tevoren iets te eten. We raden aan om de laatste maaltijd circa 1 uur voordien te nuttigen. Mocht dat niet haalbaar zijn eet dan iets lichts, zoals een soepje. Drink na de les minstens een halve liter water! We raden af om tijdens de sessie te drinken omdat dit het lichaam afkoelt.

 

Ik heb een blessure. Mag ik yoga doen?

Dit is afhankelijk van de blessure. Het is het beste om dit voor de les bij de docent te melden. Yoga kan helpen je grenzen te leren kennen en er meer bewust van te zijn, maar tijdens het herstelproces heb je mogelijk een meer individuele aanpak nodig. Neem bijvoorbeeld een privéles om te leren hoe je met je blessure om kunt gaan. Als je een gezondheidsprobleem hebt (ziekte, blessures) vertel het dan altijd aan de lerares voor de les begint. Niet elke oefening is goed voor iedereen.

 

Welke kleding draag ik in een yogales?

Makkelijk zittende kleding als een joggingbroek, legging en shirt zijn prima. Zorg dat de stof niet te glad is, gewoon katoen is het beste. Het is beter als een broek niet te wijd om je benen zit. Neem een vest en sokken mee voor tijdens de eindontspanning. De yogastudio mag je alleen met sokken of blote voeten betreden. Er is plaats om je schoenen en tas op te bergen.

 

Hoe betaal ik een les?

Er is geen pinapparaat. Nieuwe strippenkaarten, losse lessen of proeflessen kun je contant betalen of overmaken via internetbankieren. Neem liefst gepast geld mee en betaal voorafgaand aan de les. Wil je liever niet gepast betalen? Maak dan van tevoren geld over voor je aankoop. Wanneer je via momoyoga een aankoop doet dan krijg je een mail met mijn rekeningnummer zodat je het bedrag over kunt maken. De lessenkaart wordt bijgehouden op momoyoga, deze app kun je downloaden op je telefoon of tablet en hier kun je je ook zelf aanmelden of afmelden voor je les.