OVER MIJ

I AM yoga

Om jezelf te zijn

 

Mijn naam is Inge de Weijer, geboren en getogen in Eindhoven, eigenaresse van yogastudio I AM yoga.

 

Na mijn eerste yoga ervaring wist ik dat ik hier meer mee wilde doen. 

Ik ging van 1 keer per week al snel naar 3 keer per week en ik nam wat ik op de mat ervaren had steeds meer mee in het dagelijks leven.

Ik werd bewuster van mijn gedrag, gedachten en levensstijl.

 

Voordat ik aan mijn yoga opleiding begon gaf ik Fulltime zwem/bewegingsles bij de Tongelreep in Eindhoven.

Na 10 jaar in de chloor en vochtige omgeving ging mijn gezondheid achteruit. Ik kreeg voortdurend astma aanvallen en ontstekingen in mijn lichaam. Na veel onderzoeken werd duidelijk dat het beter was om opzoek te gaan naar ander werk.

 

Al snel kwam ik erachter dat ik heel graag les wilde blijven geven. Ik miste het om van anderen te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Ik ben me daarom verder gaan richten op yoga en heb veel geleerd van de beste teachers.

 

Tijdens de Yin opleiding heb ik veel inzichten en leerlessen mogen ervaren. Ik leerde mezelf steeds beter kennen en accepteren en ik kreeg voor het eerst een helder doel. Ik wilde graag een eigen yogastudio om met mijn ervaringen anderen te inspireren. Ik heb ondertussen een yogastudio aan huis in Woensel Noord en ter uitbreiding geef ik ook op de Cluselaan 13 les. Verder geef ik yoga lessen bij Essink City Gym en De Yoga Studio Eindhoven.

 

Yoga is mijn passie en levensstijl geworden.
Ik wil anderen dan ook graag de positieve effecten van yoga laten ervaren.

Yin yoga is o.a. een goede manier om bindweefsel te versoepelen. 
Vinyasa yoga is dan weer een mooie vorm om je spieren te versterken.

Daarnaast hebben beide vormen nog zoveel meer positieve effecten op lichaam en geest.

Yoga Nidra voelt voor mij als een mooie verdieping, het brengt je terug naar de basis en het verwerken van alles wat binnen is gekomen in slaap-waak toestand. Voor meer info over de verschillende stijlen zie STIJLEN.

 

In mijn lessen wil ik iedereen uitdagen om zijn/haar grenzen op te zoeken.

Hierdoor kun je deze grenzen ook beter gaan aanvoelen en aangeven in je dagelijks leven. Dit voorkomt o.a. burn-out klachten.
Tijdens mijn lessen is er voornamelijk ruimte voor jezelf.

Hierdoor creëer je ruimte in je hoofd en lichaam, dit zorgt voor meer focus en het geeft je het gevoel dat ook jij er mag zijn..

 

Naast yoga ben ik aan het genieten van de momenten met mijn gezin, Mark (echtgenoot), Amorena (bonusdochter 2004), Brodi (zoon 2018) en hond Karma.

 

Ik zie je graag op de mat.

 

Namasté,

Inge de Weijer