Omschrijving vinyasa & Yin

 

 

 

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van Yoga. Ook wel poweryoga in de volksmond. De typische Yoga-houdingen worden door het ademritme op een vloeiende manier met elkaar verbonden. Met je aandacht, adem en lichaam volledig in het hier en nu. 

  

Het gaat er in de lessen niet om hoe ver je komt; het is geen acrobatiek. Je hoeft niet super lenig te zijn om mee te kunnen doen. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen. Veel belangrijker is het proces: laat de energie stromen en zorg voor rust in je ademhaling. Het gaat om de balans tussen lichaam en geest, tussen inspanning en ontspanning. 

   

Door het intensief rekken en strekken kan geblokkeerde energie (prana) weer vrij stromen door de energiebanen (nadis).  

   

Wat levert regelmatig beoefenen van Vinyasa Yoga je op? 

 • Rust en ontspanning in lichaam en geest
 • Een gezonde rug en een goede houding 
 • Een betere ademtechniek    
 • Ontlading van spanning en stress
 • Een helder brein en meer vitaliteit 
 • Een betere nachtrust
 • Mentale energie en concentratie worden vergroot
 • Je leert te focussen
 • Een betere bloedcirculatie  
 • Geblokkeerde energie wordt vrijgemaakt 
 • Kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen worden aanzienlijk verbeterd, zowel fysiek als mentaal

 Deze les is geschikt voor iedereen die nog geen of al enige ervaring heeft met yoga.

Yin yoga, de effecten

 

Met Yin yoga ga je uit van het zelfhelend vermogen van elk lichaam. Als je zorgt dat de voorwaarden optimaal zijn (voeding, voldoende slaap, genoeg schoon water drinken, regelmatige frisse schone lucht, beweging) is je lichaam tot veel in staat, met geduld, echte stilte en echt luisteren, tijd en voldoende aandacht. 

 

Tijdens yin yoga beoefen je veelal zittende en liggende oefeningen die je een aantal minuten aanhoudt. Met yin stretch je je bindweefsel én je oefent in geduld en acceptatie. Je laat zoveel mogelijk al je spierkracht los, sluit je ogen, focust naar binnen en voelt wat er gebeurt. Je zult merken dat de houdingen statisch lijken maar dat in werkelijkheid niet zijn. Er verandert voortdurend iets, als je maar voelt.  Je geeft je letterlijk over aan de aangeboden houdingen en zoekt een soort smeltpunt. Om het echt te snappen, nodig ik je uit een keer een les te komen ervaren. 

 

Het is altijd belangrijk blessures in knie, heup of schouders te melden, evenals andere zaken waar je rekening mee moet houden. We kunnen dan samen zoeken naar een variant van de aangeboden yin pose. Bij yin yoga is het gebruik van props als dekens, blokken en kussens heel normaal. Zo verschillend als we van buiten zijn, zijn we ook van binnen. Iedereen zal een zelfde houding op een eigen wijze “vormgeven” en ervaren.

 

Yin yoga is een koude vorm van yoga in tegenstelling tot de warme op spierkracht gebaseerde yang yoga. Yin yoga is statisch en vrijwel zonder flow. Doordat je de spieren (bijna) niet gebruikt, stimuleer je het veel tragere bindweefsel, waardoor je op den duur steeds soepeler en beweeglijker wordt. Bindweefsel stretchen betekent een betere energiestroom en een betere "waterhuishouding" in je eigen lichaam. Je lichaam maakt hyaluronzuur aan wanneer je bindweefsel strekt, een stofje dat ervoor zorgt dat je meer vocht opneemt en waardoor je weefsel jonger blijft, je gewrichten flexibeler en je minder snel uitdroogt.  

Yin-Yang yoga een mooie combinatie

 

De voordelen van Vinyasa en Yin yoga in 1 les.

In de ochtend beginnen we altijd met het yin gedeelte en eindigen we met het actieve gedeelte om lekker fris de dag te beginnen.

S'avonds doen we dit juist andersom, om de dag rustig af te sluiten.

Naast de yoga houdingen komt er ook wat pilates en Qi Gong in voor van al het goede dus een mooi pakket.

 

Een mooie les om in 1 keer alle stijlen te ervaren.

 

 

Yoga Nidra is een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt.

Het bestaat uit twee woorden uit het Sanskriet. Yoga betekent ‘samenbrengen’ of ‘verbinden’. En Nidra betekent ‘slaap’. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau. Bij Yoga Nidra balanceer je dus als het ware op het lijntje tussen wakker zijn en slapen.

Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties. Je komt fysiek, mentaal en emotioneel compleet tot ontspanning en raakt daarnaast in een hele ontvankelijke staat.

Yoga Nidra is een oude Yogavorm die lijkt op slapen maar waarbij je niet in slaap valt. Sterker nog, je bent bijna meer alert dan wanneer je wakker bent.

Hierdoor kunnen spanningen die je onbewust vasthoudt, verwerkt worden en kan je lichaam zich op verschillende vlakken compleet ontspannen.

Bij Yoga Nidra is het niet de bedoeling dat je tijdens de sessies in slaap valt. Je blijft wakker en brengt je lichaam fysiek, mentaal en emotioneel systematisch tot een diepe ontspanning.

Een uur Yoga Nidra kan voelen als vier uur slaap. Een korte Yoga Nidra sessie duurt van slechts 10 minuten tot een uur of langer. Uiteraard gaan de kortere sessies minder diep dan de langere sessies.

 

Ervaar Yoga Nidra aan het einde van de les op woensdagavond of plan een privé les om jezelf te verwennen.

Heb je geen idee welke stijl het best bij je past?

 

De eerste proefles is gratis, voor €7,50 kun je de andere stijl uit proberen.

Bij inschrijving wordt dit van je lesgeld afgetrokken

 

 

 

Heb je nog vragen over de stijlen of wil je je aanmelden voor een proefles vul dan het contactformulier in.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


"Get out of your head and get into your heart.                      Think less, feel more."